Corona code: Oranje

Beste Ouders en Sympathisanten,
Zoals iedereen wel weet is het rotte COVID-19 virus weer aan een opmars bezig. Vorige week heeft de regering de beslissing genomen om de kleurcode van jeugdbewegingen van geel naar oranje te brengen Dit zal ingaan vanaf 14/10/2020. 
Ik ben blij jullie te kunnen meedelen dat de leiders super gemotiveerd zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen zich op op zondag nog steeds kunnen komen uitleven en even alle stress van zich af kunnen spelen en ravotten.  
Uiteraard zal dit gepaard gaan met aangepaste "Corona" regels. 
Eerst en vooral kan ik melden dat de uren blijven zoals ze nu zijn. Dus Binkels, Sloebers en Rakkers van 13u00 tem 16u30. Aansluitend Toppers, Kerels en Aspiranten van 16u30 tem 20u00. 
De bubbel van 50 wordt teruggebracht naar één van 20. Dit wil zeggen dat elke groep helemaal apart de zondag gaat beleven.
Er wordt ook aangeraden om zoveel mogelijk buiten te blijven of op z'n minst in een goed geventileerde ruimte. Om te zorgen dat de kinderen bij slecht weer niet de hele dag in de regen moeten staan hebben we hier een aantal oplossingen voor.

  1. De Sint-Filippusschool en bij uitbreiding de andere scholen in de buurt hebben voor de zondagen hun overdekte speelplaatsen ter beschikking gesteld. Wij willen hen daar dan ook uitvoerig voor bedanken.
  2. Wij hebben op de grasweide een grote tent opgezet waar we de zijkanten van hebben weggelaten. 
  3. We hebben 1 groot lokaal waar de deuren steeds open zullen blijven staan en de ventilatie op volle toeren draait.  

De leiders zullen onderling afspreken welke groep waar speelt zodat de bubbels van 20 niet gemengd worden.
Het is wel belangrijk dat bij, kouder weer, jullie kinderen warm zijn aangekleed zodat we zoveel mogelijk buiten kunnen blijven. 
De kinderen boven 12 moeten ten allen tijde een mondmasker bij zich hebben.
Als we met z'n allen deze regels naleven kunnen we ervoor zorgen dat de Chiro kan blijven doorgaan!?
Aarzel niet om ons aan te spreken als jullie nog met een vraag of een probleem zouden zitten. De leiders zijn er uiteraard elke zondag. Ook zal er bij de start altijd één van de twee Vb's aanwezig zijn. Als er iets is horen we het graag! 
Alvast bedankt voor jullie vertrouwen
Groeten
Sint-Filippus Jongens Leiders en Vb's