Nieuwsbrief van jongenschiro Sint-Filippus

Beste leden, ouders, oud-leiders, leiders en sympathisanten

Het lijkt misschien wat gek, maar bij deze wil ik jullie toch wat op de hoogte brengen van wat er ondertussen allemaal gebeurt is en wat er allemaal nog te gebeuren valt.

Ook onze jongens hebben heel wat moeten aanpassen om deze covid-historie te overbruggen. 

Buiten de algemene maatregelen (handjes wassen, afstanden en mondmaskers) hebben we ook sinds mei onze start- en eind uren aangepast. Jongste groepen (binkels, sloebers, rakkers) beleven chiro van 13u tot 16u30 en de oudste afdelingen (toppers, kerels, aspis)

lossen deze af van 16u30 tot 20u.  

Ondanks dit alles hadden er iets meer dan 70 ingeschreven om mee op kamp te vertrekken te Lo-Reninge (zonder maatregelen hadden we dit jaar boven de 80 uitgekomen) . Naarmate de vertrekdatum naderde vielen er toch nog enkele af,  vooral  binkels en sloebers.

Uiteindelijk beleefde deze 62 personen een schitterend kamp alhoewel dit kampterrein opverdeeld was in 2 "bubbels" die elkaar niet mochten doorkruisen, (maw 1 bivak, 

2 kampterreinen) uiteraard voor de leiding was dit niet zo evident.

Er zijn dan ook heel wat minder pinten gedronken dan weg gewoon waren. En dan bedoel ik s'avonds hé .

Niemand werd ziek en we kunnen onszelf op de borst kloppen dat er toch wel wat leden vroegen om volgend jaar “14 dagen” op bivak te gaan. Toch hier en daar wat leden met heimwee die een troostende schouder vonden bij de kookouders. 1 ongelukkig accident met een breukje in de pols en verder schitterend weer, zalige sfeer, en geweldige spellekes.

Voor het eerst in de geschiedenis van onze jongenschiro zijn we genoodzaakt om de herfstkapriolen niet te laten doorgaan. we kunnen het risico niet nemen om met vele op dezelfde plaats te feesten, te eten,, te socialiseren in de bodega en zoveel meer;

Wel komen er alternatieven in de plaats om het financiele plaatje, dat nodig is gedurende het werkjaar, te volbrengen. 

Onze kaartenverkoop gaat door met extra mooie prijzen in de tombola, onze kampdia's zullen geschenen worden (per bubbel) in een tent op ons terrein, ook de fietsliefhebbers komen aan hun trekken (in navolging van verleden jaar), en een vlaaien/wafelenverkoop start op. (zie extra bijlage) Ik kan jullie ook reeds meedelen dat er een Santa Claus - Run  in de maak is voor december (meer info achteraf) met natuurlijk hier en daar een hartversterkertje ter ondersteuning. 

27 september wordt er een nieuwe leidingsploeg gevormd en mogen de leden zich aan een speciale overgang verwachten. Daarbij zijn dit jaar geen ouders toegelaten om het gevaar op besmetting te vermijden. Ik geef jullie al mee dat we dit jaar starten met 17 leiders….jawel  17 leiders (hoelang is dit geleden?) en 2 nieuwe Vb’s. Nieuwsgierig?  Hou dan zeker de facebookpagina van de jongenschiro in het oog en  dan vooral op 27 september. Een fantastische ploeg die onze jongenschiro zeker en vast torenhoog gaat laten uitgroeien. 

Nieuw dit jaar is dat we de startzondag loskoppelen van de  overgang om de nieuwe leden direkt in een normale spelzondag te smijten. Dus op zondag 4 oktober nodig je al de jongens die jullie kennen uit om naar de Amerlolaan af te zakken. En maak gerust veel reclame voor ons....

“No Time to waste “ zou ik zeggen. Je ziet: onze jongenschiro is spring levend

Alvast duidelijke boodschappen, hou vooral de facebookpagina in het oog en een warme oproep om wafels en/of vlaaien aan te kopen om onze werking veilig te stellen voor het komende jaar.

Alvast bedankt

Eric

Begeleide brief voor wafelslag (klik hier)